Vraagouder

Opvangvraag

Wanneer je als ouder op zoek bent naar opvang voor jouw kind dan word je bij de gastouderopvang vraagouder genoemd.

14773521177_058c070115_bJe vraagt immers een vervangende professionele (gast)ouder voor de momenten waarop je door werk of studie niet zelf voor je kind kunt zorgen. Veel ouders denken aan kleinschaligheid, huiselijkheid en flexibiliteit wanneer ze op zoek gaan naar een vorm van kinderopvang. Bij een gastouderbureau is de mogelijkheid om deze drie kernwoorden samen te realiseren!

Intakegesprek

Gastouderbureau TOBi helpt je bij het vinden van een geschikte gastouder in de Betuwe of land van Maas en Waal.

  • Ben je dan ook op zoek naar – flexibele – kinderopvang die voldoet aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang?
  • En vind je het belangrijk dat je kind in een huiselijke en persoonlijke omgeving opgevangen wordt?

Schrijf  je dan in via ons contactformulier. Wij nemen vervolgens contact op voor een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek bij jou thuis. Tijdens dit gesprek kun je aangeven wat je verwacht van een gastouder en worden je wensen met betrekking tot de opvang genoteerd.

Kwaliteitscriteria gastouder

Een gastouder heeft gevoel voor kinderen en zorgt voor voldoende tijd en ruimte om je kind veilig en verantwoord op te vangen. Het gastouderbureau selecteert gastouders via een intakegesprek bij de gastouder thuis, waarbij gekeken wordt naar ervaring, leefstijl en motivatie. Gastouders moeten voor aanvang van de opvang geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang (www.landelijkregisterkinderopvang.nl) en hebben allemaal een pedagogische achtergrond. Bovendien volgen zij jaarlijks allerlei trainingen, waaronder EHBO, en cursussen op locatie om bijgeschoold te blijven.

Kennismaking en koppeling

Het gastouderbureau zoekt in het bestand of er een gastouder beschikbaar is die aan jouw wensen voldoet. Er wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek in het huis waar de opvang plaats gaat vinden. Verloopt dit gesprek voorspoedig, dan wordt overgegaan tot het ondertekenen van de benodigde formulieren en kan de opvang op de afgesproken datum starten. Bij start van de opvang geldt een proefperiode van zes weken, waarin bekeken wordt of alles naar wens verloopt.

Gastouderbureau TOBi stelt het op prijs dat de vraagouder een particuliere WA verzekering heeft afgesloten. Bij koppeling wordt hiernaar gevraagd.

Via de link, www.landelijkregisterkinderopvang.nl, kun je zien welke gastouders via Gastouderbureau TOBi  in de Betuwe en land van Maas en Waal geregistreerd staan. Enkele gastouders stellen zich ook voor in de rubriek onze gastouders. Omdat lang niet alle werkzame gastouders  in deze rubriek staan, adviseren wij je contact met ons op te nemen zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Tarieven

Voor elke ouder wordt een persoonlijke urenberekening gemaakt, waarbij je alleen betaalt wat je afneemt. Dit is erg prettig wanneer je – ook –  onregelmatige opvang nodig hebt!

Bovendien kun je op de site van de belastingdienst een proefberekening maken om te zien wat je uiteindelijk netto per maand aan kinderopvangkosten kwijt bent.

Kassiersfunctie

Het gastouderbureau heeft een kassiersfunctie. Dit houdt in dat alle betalingen via het bureau verlopen. Eens per maand ontvang je als vraagouder een factuur die via automatische incasso geïncasseerd wordt. Het gastouderbureau draagt vervolgens zorg voor uitbetaling aan de gastouder.

Online ouderregistratiesysteem

Er wordt gewerkt met een computersysteem waarbij de gastouder haar opvanguren invult. Aan het eind van de maand ontvang jij als vraagouder de urenregistratie voor goedkeuring. Na jouw accordatie en betaling volgt de uitbetaling aan de gastouder.

Reacties zijn gesloten.